miercuri, 28 noiembrie 2012

De santier....

Romanul mereu a fost priceput la toate. La fotbal , la politica , la sex , la facut bani , orice orice. Mai nou , sportul national la care se pricep cu toii este domeniul constructiilor. Si nu ma refer la datul unui var pe pereti. NUUU , acum tot medicul si profesorul e specialist in constructii ca a citit ce scrie pe un sac de ciment si a vazut si vreo 2 documentare pe Discovery.

Lucrez in domeniu si cand vad cate un impiedicat de asta de reporter TV , ca isi da el cu parerea  , ca domle lucrarea cutare trebuia sa arate asa si asa , zau ca imi vine sa ma apuc de facut reportaje , ca deh daca un cretin obosit ca asta poate , pai pula calului , pot si eu ,nu? Ca doar ne pricepem la orice , numai pentru treaba care suntem platiti nu prea avem inclinatii. Ca drumul nu stiu care trebuia sa fie gata acum 40 de ani. Sa moara ma-ta aia proasta care te-a borat reporter. Nu se discuta nimic de beneficiar , STATUL , care nu isi plateste datoriile catre constructori cu lunile , ca problemele tehnice aparute in derularea contractului duc uneori la intarzieri enorme. NU. Mereu e vina Doreilor.

S-a intiparit , in folclorul nostru , imaginea ca muncitorul care sta si doarme in santier si pune stalpul in mijlocul drumului e binecunoscutul Dorel. Dar sa vedem cine rade de acest Dorel : reporterizdele , prompterizdele ,piarizdele , itirizdele si restul bashitilor care nu au muncit in viata lor decat dand din gura aiurea sau butonand vreun imac. Deci munca fizica zero. Nimic. Macar sa care o roaba de pamant. Macar sa tina o lopata in mana. Sa urce pe o schela la etajul 10. NU. Dar ei stiu in cat timp trebuie facuta o lucrare si se creponeaza chilotii pe ei cand vad o asflatare pe timp ploios. Specialisti rau. Ce ma deranjeaza cel mai tare e ca baietii astia de pe la TV cand nu au subiecte si nici idei (ca nu ii duce capul ) iau frumos camera si hai pe santier sa ii filmam pe Dorei cum dorm in loc sa lucreze. Pai muie cu cacat le doresc !!!! Aia dorm ca au pauza , cretinilor , ca fac o munca fizica solicitanta , babuini fara creier. Dorm pe santier ca acea pauza este prevazuta la mijlocul zilei de munca , ca e o munca grea , munca ce babuinul nu a facut-o vreodata in viata ca el e 'telectual. Munca ce de altfel l-ar termina pe babuin in 2-3 ore maxim. Si care l-ar adormi pentru o saptamana. Da , e frustrant pentru mine , care sunt in bransa , sa vad tot felul de ESCE ratate razand de Dorel ca dormea pe bordura.

Da , jurnalistul se pricepe la de toate , la constructii exceleaza , dar la propria meserie e varza cu morcov. L-as lua pe acel reporter sa care un sac de ciment in spate vreo  8 ore/zi. Oare dupa cate minute il ia somnul de la epuizare ? In schimb , Dorel , s-ar descurca de minune sa spuna 3 cuvinte , cat de cat legate si fara balbe in fata camerei.

Asa ca , muie cu spume jurnalistilor de cacat !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu