joi, 29 noiembrie 2012

Manglitorii

Sunt acei mari profesionisti ai lucrului cu gura si cu curu'. Sunt rasa cea mai detestata de catre mine.

Luam de exemplu , un fost coleg de munca , de la un fost loc de munca.
In primul rand ca se angajeaza din prima zi pe pozitia de Director. Asta e clar. Nu stie cum il cheama cu poza lu ma-sa in mana , dar el se recomanda din prima , AA , Director. Sa-ti moara pula! Cum adica director ? Dar ce stii tu sa faci ? A , pai mai nimic , dar le am cu mangleala. Stiu sa prostesc lumea. Aaaa , ok , pai si ce studii ai ? Pai , astea. Pai , nu prea are legatura cu obiectul de munca al firmei. Esti director de mangleala , sau cum ? Nu , frate , eu is director si va trebui sa colaboram , adica eu sa stau cu degetul in cur si  tu sa faci toata treaba. A ,da ? Atunci bine , dar directoreste mai incolo.

Problema cu astfel de specimene este ca nu isi dau seama cat de inutili sunt intr-o firma. In capul lor au loc zeci de scenarii despre cum ei semneaza contracte , dau oameni afara si angajeaza altii in locul lor. Dar de fapt nu fac niciun cacat pansat.

Si ma suna pe mine Directoru asta ..... ca bai pula , trebuie sa facem aia si ailalta. Bine mai pizda , imi trebuie materialele astea , oamenii astia si utilajele astea.  A , pai nu avem. Nu avem ? zic eu , atunci bine pa. Pai nu bine pa , ca trebuie sa facem cu ce avem. Pai facem , da cam intr-o saptamana asa. A , pai nu , ca eu is director nou angajat si trebuie sa confirm din prima zi. Pai , confirma , dar putin mai incolo ca ma incurci. Si de aici apare sictirul ala fata de un natarau care nu are nicio legatura cu domeniul de activitate , nimic , nicio idee , doar mangleala. Si incepi sa il ignori , ca nu ai ce face , ca te doare capu' cand il auzi ce debiteaza. El normal ca nu se lasa ignorat , ca asta e singura lui calitate , se tine de tine ca cacatu' de hartia igienica. Ca maine dimineata vrea plan de activitate pe o saptamana. Coaie , ti-l dau mai pe la anu asa , ca acu am treaba. Nu frate , acum il vreau. Bine pa. Si da-i si lupta , si da-i si cearta-te cu prostul. De ce ? Ca el e bun manglitor si l-a pacalit pe boul de patron ca el poate sa faca si sa dreaga. Bine , ma muie , da mai exact ce stii sa faci ? A , nimic. Atunci du-te la ma-ta acasa.

Si uite asa te trezesti dupa 2 saptamani ca vrea sa te dea afara :)) lol . Cine ? Dom' Mangleala. Pai bine ma , ma dai afara , si in cat timp aduci pe cineva sa ma inlocuiasca ? Ca tu esti bou vagon. Pai vad eu. Pai degeaba ma dai afara , ca oricum plec singur. Cu fraier ca tine nu am cum lucra.

Dupa ceva ani ma suna un fost coleg de facultate : ma pula il cunosti pe unu X ? Da moshu. Pai ce e de capul lui ? Pai ce sa iti zic colegu' , e manglitor , e prost de bubuie , nu stie sa faca nimic si i-a falimentat pe Y.

A , pai asa a facut si pe la Sighisoara cu o firma  , ca-s cu 3 picioare in groapa. A,da? Pai muie patronului daca e idiot. Sa-i fie falimentu usor , hehe.

De asta ii urasc : nu stiu nimic , nu stiu sa faca nimic , nu au chef sa invete ceva util si au impresia ca prostesc pe oricine la orice ora. Pana cand ?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu